Yoga heeft veel voordelen.  Zo helpt het bij het soepeler worden van spieren, het vergroten van kracht, het verbeteren van ademhaling en het loslaten van spierspanning.
Als je aan yoga doet word je leniger, maar
dat is een effect van yoga en niet een vereiste. Daarnaast heeft yoga een gunstig effect op het verbeteren van ontspanning en slaap en stimuleert het de doorbloeding, wat voordelen heeft voor het hele lichaam.

Mijn lessen zijn voor iedereen toegankelijk, of je nou een beginnende of ervaren yogi bent.


Yin & Yang Easyflow

In deze les wisselen Yin en Yang elkaar af.  We werken met series van houdingen, waarbij we vloeiend van de ene houding naar de andere bewegen (behalve gedurende de momenten waarbij we meer de techniek van de houdingen uitdiepen). Zo ontstaat een serie die het lichaam opwarmt en helpt op het lichaam te openen en afvalstoffen los te laten, het Yang gedeelte. De 'flow' in deze vorm helpt de basiskracht in het lichaam te versterken. Tevens wordt het lichaam soepeler en wordt er heel bewust gewerkt met de ademhaling. 
In de Yin houdingen gebruik je nauwelijks spierkracht. Je aandacht is bij je gewrichten, aanhechtingen en botten en daarnaast worden Yin houdingen langer vastgehouden, minimaal 3 minuten per houding. Dit maakt dat er tevens een groot meditatief aspect toegevoegd kan worden aan deze vorm van yoga, er is meer tijd om naar binnen te keren en gewaar te zijn. 
Door Yin en Yang af te wisselen word je de mogelijkheid geboden om balans te ervaren, balans in je beoefening en maar ook in je lichaam en geest.


Mindful yoga

De Mindful yogalessen hebben een rustig karakter waarbij er, naast de asana’s (‘the mindful way’), veel aandacht is voor ademhalingsoefeningen. De lessen focussen zich op de gezondheid van de wervelkolom, de vrijheid van de ademhaling en het meditatieve aspect dat hierbij kan helpen. De uitnodiging is om oprecht te luisteren naar signalen van je lichaam, van ‘doing’ modus naar ‘being’ modus, uit je hoofd, in je lijf. Een ervaring die zich ook zal gaan vertalen naar de rest van je leven.